MetroExpress invier Aarhus-redaktion med guide til købesex


Dagens forsideartikel handler om, at over halvdelen af de thai massører som avisen har talt med tilbyder seksuelle ydelser som del af deres services. Typisk handjobs eller “happy endings” med en almen eufemisme. Læseren kan studere et lille kort over Aarhus midtby og se hvor, man kan få hvad, og dertil kommer en collage af butiksfacader og -skilte, så læseren kan se, hvad han eller hun skal kigge efter i gadebilledet. En forbrugerguide og en service til læseren med andre ord. “News you can use” som så meget andet i MetroExpress.

Og dog. Artiklen rummer også udtalelser fra byrådspolitikere, der selvsagt ikke kan gøre andet end at rynke på panden og/eller næsen samt et mini-interview med en thai-massør, hvis etablissement ikke tilbyder happy endings og som er ked af det dårlige omdømme, thaimassage får som følge af sexarbejdet.

Det er ikke noget nyt, at medier foregiver at appelere til vores forargelse men i virkeligheden søger at  pirre os. Sexskandaler, kendisser der følger andre normer for adfærd end almindelige mennesker, etc. Men jeg kan ikke mindes at have set nogen, der tog skridtet videre og formåede at være (pseudo-)problemjournalistik og forbrugerservice på én og samme tid. Her og her og her kan du komme ud i noget snavs – er det ikke forfærdeligt? Det ville være hykleri, hvis det var et medie, der foregav at have seriøse nyhedskriterier. Men for MetroExpress er det vel nærmest bare imponerende.